söndag 18 januari 2015

Skräck i lådan

Tog in mina pelargoner idag och fick till min fasa se att hälften av dem hade rejält med spinn. Dessa var utom räddning och fick genast gå i soporna. Men nio stycken av dessa tappra pelargoner har som det ser ut just nu klarat sig. Jag tog det säkra före det osäkra och klippte bort topparna för att se så de fortfarande var gröna inuti. Sedan spolade jag av dem ordentligt för att få bort spinnet och avslutade med att ge dem en spraydusch med såpa-vatten. Nu är det bara att hålla tummarna att dessa klarar sig. Är extra rädd om dessa då det var dem jag sådde förra våren och se så grova de hann bli på en sommar =)

Om dessa inte klarar sig så får jag nog se mig besegrad. Nu har jag två vintrar försökt övervintra dessa i ett kallförråd i en isolerad kartong. Båda dessa gånger har de drabbats av spinn. Men hoppet finns där, och jag hoppas verkligen att några av dem åtminstone överlever. Får dessa också spinn så ska jag försöka komma ihåg att fota dem och dela med mig av eländet. Det går lite fort ibland när jag upptäcker sjukdomar hos växterna och då vill jag så snabbt som möjligt bli av med dem, vilket resulterar i att jag glömmer blogga om mina motgångar. Bättring på den fronten från min sida får det bli =)

Däremot när jag var ut i förrådet såg jag att fikonträdet har klarat sig bra. Den får dock stå där ute ett tag till innan jag tar fram den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar